Boeken

“Ik heb de ambitie om zaken te verbeteren en geloof in mogelijkheden en een positieve insteek”

professionals-aan-het-stuur-chris-peek-1

Professionals aan het stuur, 10 pijlers om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie

In dit praktische handboek beschrijven de auteurs 10 pijlers die het fundament vormen om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie en krijg je suggesties hoe je elke pijler kunt versterken.

Gebonden, 288 blz. 1e druk 2019
€ 29,50
Kijk om te bestellen op www.professionalsaanhetstuur.nl

dialoogkaartset

Dialoogkaartenset

Deze kaartenset maakt onderdeel uit van diverse tools die horen bij het boek Professionals aan het stuur, 10 pijlers om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie.
Je kunt met deze set kaarten verschillende oefeningen doen, zoals een sorteeroefening met het team: Welke pijlers hebben we wel / niet op orde? Of een oefening om met afstand naar je eigen organisatie te kijken en je analyse aan te scherpen alvorens je de volgende stap zet op weg naar meer eigenaarschap en zelfsturing.

€ 19,50
Kijk om te bestellen op www.professionalsaanhetstuur.nl

aan-de-slag-met-resultaatgericht-beinvloeden

Aan de slag met: Resultaatgericht Beïnvloeden (iBook)

Wil jij meer resultaten bereiken met je beïnvloeding? Chris Peek en Ampersand maakten een prachtig interactief boek! Lees, swipe, click, bekijk en luister het iBook.

Er bestaan veel misverstanden over wat nu resultaatgericht beïnvloeden is. Het gaat in ieder geval verder dan krachtig overtuigen. Juist met een subtielere aanpak bereik je vaak meer. Hoe zorg je er b.v. voor dat de ander ‘de oren open heeft’? Wat is het effect van verschillende stijlen? Hoe ga je om met de weerstand van de ander? Maar ook: hoe zet je je argumenten kracht bij?

Nu te downloaden in de Apple Bookstore.
Prijs: € 9,99 (Alleen voor Mac, iPhone, iPad)

banner

8 Tips voor …

Een serie inspirerende boekjes over thema’s als resultaatsturing, leidinggeven en beïnvloeding. Als ondersteuning tijdens de training of als steun in de rug in praktijk situaties. Opgebouwd uit 8 handige tips.

Ieder boek bevat 20 pagina’s en is voor €6,95 te bestellen, verzendkosten € 2,95. Bestel door een mail, met titel en aantal, te sturen naar info@chrispeek.nl

Liever digitaal? Stuur een mail voor de opties.

8-tips-resultaat-gericht-beinvloeden-chris-peek

8 Tips voor resultaatgericht beïnvloeden

In ons werk draait het heel veel om beïnvloeding. Hoe zorg je ervoor dat anderen iets doen (of nalaten) wat jij wilt? Soms ben je de baas, en dan kun je het opleggen of afdwingen. Alhoewel? Er bestaan veel misverstanden over wat nu resultaat gericht beïnvloeden is. Het gaat in ieder geval veel verder dan krachtig overtuigen.

In 8 Tips voor resultaatgericht beïnvloeden lees je verrassende invalshoeken, krijg je ideeën en word je geïnspireerd om je aanpak te verbreden. En krijg je dus meer voor elkaar!

8-tips-voor-effectief-teamoverleg-chris-peek

8 Tips voor effectief teamoverleg

Teamoverleggen zijn nogal eens energievreters. Maar eigenlijk zou het hier moeten bruisen. Echter nergens zoveel rituelen en vaste patronen als bij het teamoverleg. Terwijl er zoveel meer uitgehaald kan worden.

8 Tips voor effectief teamoverleg helpt je om anders te kijken naar jouw aanpak en rol, als leidinggevende of voorzitter, bij teamoverleggen.

8-tips-voor-beoordelings-gesprekken-chris-peek

8 Tips voor beoordelingsgesprekken

Voor velen is het jaarlijkse (?) beoordelingsgesprek een verplicht nummer. Soms ook een zielloos ritueel. Jammer. Het kan ook anders.

8 Tips voor beoordelingsgesprekken helpt je om anders te kijken naar jouw rol en aanpak bij het voeren van beoordelingsgesprekken. Je krijgt geen platte one-liners of quick & dirty tricks. Maar eye-openers, verrassende invalshoeken en praktische adviezen. Zodat beoordelingsgesprekken boeiende en effectieve ontmoetingen tussen leidinggevende en medewerker worden.

8-tips-voor-doelstellings-gesprekken-chris-peek

8 Tips voor doelstellingsgesprekken

Bij een resultaatgerichte manier van werken hoort een doelstellingsgesprek. Dat kan gaan over harde opbrengsten. Maar door daarnaast ook aandacht te hebben voor zaken als gedrag, competenties en/of kernwaarden gaan persoonlijke performance en organisatieontwikkeling steeds meer hand in hand. Die kans wil je toch niet laten lopen?

8 Tips voor doelstellingsgesprekken helpt je om anders te kijken naar jouw rol en aanpak bij het voeren van doelstellingsgesprekken. Je krijgt geen platte one-liners of quick & dirty tricks. Maar eye-openers, verrassende invalshoeken en praktische adviezen. Zodat doelstellingsgesprekken boeiende en effectieve ontmoetingen tussen leidinggevende en medewerker worden.

8-tips-voor-functionerings-gesprekken-chris-peek

8 Tips voor functioneringsgesprekken

Functioneringsgesprekken. Vrijwel alle organisaties doen dit. Op een of andere manier. Als ritueel. Als verplichting. Maar er kan zoveel meer uitgehaald worden.

8 Tips voor functioneringsgesprekken helpt je om anders te kijken naar jouw rol en aanpak bij het voeren van functioneringsgesprekken. Je krijgt geen platte one-liners of quick & dirty tricks. Maar eye-openers, verrassende invalshoeken en praktische adviezen. Zodat functioneringsgesprekken boeiende en effectieve ontmoetingen tussen leidinggevende en medewerker worden.

8-tips-voor-maken-resultaatgerichte-afspraken-chris-peek

8 Tips voor het maken van resultaatgerichte afspraken

In veel organisaties streeft men nog steeds naar een meer resultaatgerichte manier van werken. Het maken van heldere resultaatgerichte afspraken is dan een basisvaardigheid. Maar voor veel mensen nog helemaal niet zo eenvoudig.

8 Tips voor het maken van resultaatgerichte afspraken helpt je om goede, toetsbare doelstellingen te formuleren. Je krijgt handvatten en praktische adviezen. Leuker kunnen we het niet maken. Wel gemakkelijker…