Over Chris

schermafbeelding-2016-12-09-om-16.30.16

Ik geloof dat high performing organisaties gedragen worden door betrokken en bevlogen medewerkers die hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten en het best van zichzelf geven. Leidinggevenden spelen daar een essentiële rol in. In de interactie die zij hebben met hun medewerkers, of die zij stimuleren tussen de medewerkers, kunnen vonken overspringen en vuren worden ontstoken. Systemen en routines kunnen daaraan bijdragen. Maar het tegendeel is ook mogelijk. Enthousiasme en betrokkenheid worden in de kiem gesmoord en de boel slaat dood.

Ik wil organisaties, leidinggevenden en medewerkers helpen het beste uit elkaar naar boven te halen. Zodat organisaties succesvoller zijn en boeiende werkplaatsen worden. Daardoor is het werken daar veel prettiger. En dat is ook goed voor de klanten van die organisatie.

Ik geloof dat een combinatie van authentiek en effectief gedrag daarbij helpt. Daardoor gaan mensen echt iets met elkaar aan en wordt samenwerken niet alleen plezierig maar levert ook resultaat. Er is immers veel minder behoefte aan verborgen agenda’s, onderlinge kift, passiviteit etc. Vanuit oprechte aandacht voor elkaar: zacht als het kan, hard als het moet.

In mijn manier van werken wil ik een voorbeeld zijn van bovenstaande visie. Ik ben wars van gebakken lucht, uiterlijk vertoon en borstklopperij. Maar houd van echt contact en interesse in elkaar. Dat wat ik doe, doe ik naar eer en geweten zo goed als ik kan. Ik heb de ambitie om zaken te verbeteren en geloof in de weg van mogelijkheden en een positieve insteek.

Met mijn aanpak kies ik ervoor om potentie vrij te maken bij organisaties en deelnemers. Hoewel ik niet zal schromen om mijn expertise in te brengen, geloof ik erin dat mensen veel in hun mars hebben, wat ze nog niet inzetten. Door niet alleen te kijken naar kennen en kunnen, maar ook wat dieper naar willen en durven, is het mogelijk om een ontwikkeling in gang te zetten waarbij mensen echt groeien en met veel plezier en trots betere resultaten kunnen bereiken.

Trajecten die ik aanga met organisaties en hun mensen zijn niet vrijblijvend. Niet voor mij en niet voor hen. De resultaten waarop we mikken zullen we dan ook benoemen en monitoren. Zodat we weten dat tijd en geld dat geïnvesteerd is rendeert.

Chris Peek (1961) studeerde cum laude af als Onderwijskundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Had een directiefunctie op een grote basisschool en werd later senior adviseur bij een Onderwijsbegeleidingsdienst. Hij trainde bij HR adviesbureau GITP vele professionals en leidinggevenden en adviseerde organisaties met betrekking tot o.a. opleidingsprogramma’s en performance verbetering. Hij gaf leiding aan teams van trainers en consultants op het vlak van management- en leiderschapsontwikkeling en was manager van GITP Trainingen.

Momenteel heeft hij zijn eigen bedrijf, waarmee hij professionals, teams en organisaties helpt bij het verbeteren van hun resultaten, samenwerking, zelfsturing. Hij doet dat als trainer, coach, begeleider of adviseur. Werkt voor verschillende sectoren, zoals de financiële wereld, onderwijs/universiteiten, rechtbank, research. Heeft een aantal samenwerkingspartners om indien nodig grotere opdrachten uit te kunnen voeren.

Sinds januari 2019 is hij verbonden als docent voor PAO Psychologie. Hij verzorgt trainingen op het gebied van effectief beïnvloeden, adviseren met impact en leiderschap voor professionals in zorg en onderwijs.

In januari 2019 verscheen zijn boek “Professionals aan het stuur; 10 pijlers om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie” dat hij samen met Véronique Willems schreef. Heeft daarnaast inspirerende boekjes over thema’s als resultaatsturing, leidinggeven en beïnvloeding uitgebracht.

Getrouwd met Marion Peek, adviseur- begeleider in het onderwijs. Vader van Tom en Manon. Hobby: basketbal; o.a. actief scheidsrechter en betrokken bij opleiding van scheidsrechters binnen de Nederlandse Basketbal Bond.

Benieuwd naar wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen?